Tattoo

Kuzenim, dövme yaptırmaya niyetlenmiş. Hayalindeki tasarımı eskizleyip biraz toparlamam için aşağıdaki çizimi gönderdi. Kalkandaki boş alana, sağındaki şekil girecekmiş... Girer girmesine de, insanın bu kadar önem verip anlam yükleyip sonsuza kadar bedenine nakşettireceği hayalinin "Toparlama" talebini "Neden kabul ettim?" diye kendime sormadan da duramadım. Sanırım yardım etme içgüdümün dışında "Başka birinin hayalini çizmek nasıldır?" sorgusu cevabım oldu... Elbette merakı da! Hayalin verdiği sorumlulukla korumacı yapıya bürünürken, büründüğünüz rutini yıkmak için bir çift laf da sizden geliyor. Hal böyleyken -tercihi akıcı- "Denge" yollarında buluyorsunuz kendinizi....Boşluğu dolduracak hayale sadakat levhasından saptığım denge yolunda anladım ki "Dengesizlik", boşluklarımızı dolduracak hayallere sadık kalmamaktan ileri geliyor :)

Umarım, bu hayal ürünü çeşitli anlamlara dönüşse de hep anlamlı kalır...  

2 yorum :

Kürşat Zaman dedi ki...

Çok güzel olmuş eline sağlık.
Bu yaştayken kuzeninin vücudunda çelik gibi görünecek olan bu kalkan , yaşlandığında buruş buruş ve kumaştan bir kalkana dönecek :)

HAMZA AKIN dedi ki...

:) Çok teşekkür ederim. Evet, kalkanın form değiştireceği kesin :)Umarım buna tanık olacak kadar güzel ve uzun bir hayat yaşar...