Musa GÜMÜŞ

Sevgili üstadım Musa Gümüş ile yaklaşık 2,5 yıl önce Turhan Selçuk sergisinde tanıştık. İşin doğrusu; tüm ön araştırmalarım ve sorularımla beraber kendisiyle tanışmak için sergiye gittim ... J
Dünya çapında bir karikatürcünün yaklaşımının nasıl olacağı konusunda en ufak bir fikrim yoktu.. O dönem kurumsal hayattan alışkın olduğum, önemli şahsiyetlerin (hiyerarşik yapıda) vakitlerine ancak  tüp kuyruğu sabrıyla ulaşabildiğim pratiklikte, gerçekten fikrim yoktu. Bir cesaret  içeri girdim, buldum ve tanıştım.. Bu üç kelime arka arkaya gerçekleşmeseydi belki de bi okadar hızlı dönerdim...  O zamana kadar hayatımda, başarılı olup da mütevazı kalabilmiş birine hiç tanık olmamıştım... O günden şimdiki zaman sürecine kadar karikatürlerindeki samimiyet ve sadelikle bana çok yol gösterdi ve yardımcı oldu/oluyor. Bu vesileyle de sevgili üstadım Musa GÜMÜŞ’e teşekkür ederim. 
  

1 yorum :

Musa GÜMÜŞ dedi ki...

Sevgili Hamza
Öncelikle güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.
Senin gibi karikatüre içtenlikle gönül vermiş,entellektüel ve pırıl pırıl genç bir meslektaşıma zerre kadar faydam olmuşsa ne mutlu bana.
Ortaya çıkardığın güzel işleri blogunda keyifle izliyor ve senle gurur duyuyorum.Çok daha iyi şeyler yapacağına da eminim.
Sevgiler sunuyorum.
Portre de çok iyi .Ellerine sağlık.